Halen & brengen

Goederen Halen/Brengen

Bruikbare spullen over?

Heb je nog bruikbare spullen liggen waar een ander blij van kan worden? Breng ze gerust naar onze winkel! Denk aan boeken, textiel, kleding, serviesgoed, bestek, curiosa, meubels en allerlei andere huishoudelijke spullen die je graag een tweede leven gunt. Twijfel je of je spullen aan onze kwaliteitseisen voldoen? Neem een kijkje bij onze innamevoorwaarden onderaan deze pagina voor meer informatie.

Diensten en services

Of je nu gebruik wilt maken van onze gratis ophaalservice of liever zelf naar onze winkel komt, we maken het je graag zo makkelijk mogelijk. Zorg ervoor dat de spullen goed verpakt zijn in dozen of klaarstaan op de begane grond als je een ophaalafspraak hebt gemaakt. Maak een afspraak en profiteer van onze gratis ophaalservice of kom langs in onze winkel!

Gratis ophaalservice

Wil je na het opruimen van je woning of opslag tweedehandsspullen schenken aan Kringloop Almelo, maar kun je deze niet zelf langsbrengen? Geen probleem, onze chauffeurs komen gratis bij je langs om de goederen op te halen. Bel ons algemene inzamelnummer om een afspraak te maken:

0546 200 201

 

Als wij de goederen bij je ophalen:

– Verpak kleding graag in een zak of doos.
– Bied kleine spullen aan in een doos (bijvoorbeeld boeken) die niet te zwaar is.
– Zorg ervoor dat alles op de begane grond staat of met een lift bereikbaar is.

Onze medewerkers mogen de goederen niet ophalen als je niet aanwezig bent, ook niet uit een garage, schuur of van achter de poort.

Goederen langsbrengen

Je kunt natuurlijk ook zelf tweedehandsgoederen bij onze winkel afleveren. We waarderen het zeer als je zelf de moeite neemt om je spullen langs te brengen. Aan de achterzijde van ons pand bevindt zich het afgiftepunt.

Je kunt bruikbare spullen elke doordeweekse dag tussen 9:00 en 18:00 uur en op zaterdag tussen 10:00 en 17:00 uur afleveren.

Innamevoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor hergebruik, moeten de door jou aangeboden goederen aan enkele minimale kwaliteitseisen voldoen. Onze medewerker bij het algemene inzamelnummer heeft wellicht al met je gesproken over de kwaliteit van de spullen en aangegeven of deze kunnen worden meegenomen. Uiteindelijk beslist de chauffeur ter plaatse of een artikel voldoet aan de voorwaarden om meegenomen te worden.

Onze medewerker zal de goederen ter plaatse beoordelen op basis van de volgende criteria

– Verkoopbaarheid
– Schoonheid
– Geen grote beschadigingen
– Werkend en compleet
– Vervoerbaarheid

Als de goederen niet geschikt worden bevonden, kun je ze beschouwen als grofvuil en zelf gebruik maken van de gemeentelijke grofvuildienst. Als je het niet eens bent met de beslissing, kun je contact met ons opnemen via info@kringloopalmelo.nl of 0546 200 201.

Manier van aanbieden

– Kleding in een zak of doos
– Klein huisraad en losse spullen in een stevige zak of doos
– Boeken in een doos

Manier van aanleveren

De goederen moeten op de begane grond van een woning klaarstaan of gelijkvloers met een lift bereikbaar zijn. Als de chauffeurs bij het ophalen inschatten dat er te veel risico is op schade, kunnen de goederen worden afgewezen. In dat geval kun je overwegen om de goederen zelf buiten te zetten.

Als je goederen buiten zet, doe dit dan alleen op priv├ęterrein en dek ze af om ze te beschermen tegen weersomstandigheden. Let op: onze medewerkers mogen geen goederen uit een schuur of garage halen als je niet aanwezig bent.

Als onze medewerkers bij je binnen komen, help dan mee door alles zo veel mogelijk bij elkaar klaar te zetten en zo dicht mogelijk bij een lift of voordeur te plaatsen.

Onze medewerkers trekken hun schoenen niet uit als hierom wordt gevraagd bij het betreden van de woning, dit vanwege hun veiligheid. Ze dragen dan ook veiligheidsschoenen.

In uitzonderlijke gevallen halen we meubels op die gedemonteerd moeten worden, maar alleen na goedkeuring op basis van duidelijke foto’s die je kunt mailen naar info@kringloopalmelo.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer, postcode en huisnummer.

De volgende spullen nemen we sowieso niet in:

– Spullen die chemisch afval bevatten
– Puin, tegels, stoeptegels
– Tv’s/monitoren van oud model (beeldbuis)
– Niet gereinigde frituurpannen
– Zonnehemels/-banken
– Gaskachels
– Oude les- en/of studieboeken, encyclopedie├źn
– Waterbedden
– Gelegde vloeren
– Donker eiken meubels

Ophaal afspraak maken

Gebruik het onderstaande formulier om aan te geven wat je graag wilt laten ophalen. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.