Green Friday

Niet langer zwart maar GROEN

Green Friday het nieuwe normaal

Green Friday, een alternatief voor Black Friday dat draait om duurzaamheid en bewust consumeren, heeft de aandacht gericht op de rol van kringloopwinkels als belangrijke spelers in deze beweging. In tegenstelling tot de consumptiegerichte aard van Black Friday, moedigt Green Friday mensen aan om na te denken over de impact van hun aankopen op het milieu en de samenleving.

Kringloopwinkels vervullen een cruciale rol op Green Friday door een platform te bieden voor het hergebruik en de herbestemming van goederen. Terwijl grote retailers de nadruk leggen op het verkopen van nieuwe producten, bieden kringloopwinkels een alternatief door gebruikte goederen te verkopen die anders mogelijk zouden eindigen op stortplaatsen.

Door gebruikte items een tweede kans te geven, helpen kringloopwinkels de afvalproductie te verminderen en de levensduur van producten te verlengen. Dit draagt bij aan het verminderen van de druk op natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van de milieu-impact van consumptie.

Bovendien spelen kringloopwinkels een rol bij het bevorderen van bewustwording over duurzaam consumeren en het stimuleren van een cultuur van verantwoord winkelen. Door hun gemeenschappen te betrekken bij het hergebruik van goederen, dragen kringloopwinkels bij aan het creëren van een meer veerkrachtige en duurzame samenleving.

Kortom, kringloopwinkels zijn essentiële spelers op Green Friday, waar ze dienen als bronnen van duurzame consumptie, bewustwording en positieve verandering in de samenleving.

Bij Kringloop Almelo proberen we ook elk jaar Green Friday voldoende onder de aandacht te brengen. Houd onze socials in de gaten om de hoogte te blijven van de meest recente acties.

Naast Kringloop Almelo doen ook nog veel leuke collega’s gave dingen. Op de website van de branche vereninging kun je hier meer over vinden.

In de plaats van allerlei producten te kopen met “korting”. Plant eens een boom. Breng je overbodige spulletjes naar je favoriete kringloop winkel. Of shop zo vlak voor de december maand al je cadeautjes tweedehands. Met andere woorden denk even aan milieu en maatschappij zonder dat je hiervoor stopt met lekker consumeren. Want het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Shop maar shop verstandig!